Wnętrza

Poręczna patelnia ceramiczna

Przybory kuchenne i naczynia do gotowania są niezbędne w każdej kuchni. Oczywiście im więcej przyrządzamy potraw w kuchni, to więcej potrzebujemy garnków i patelni, ale nie ilość się liczy, ale ich jakość wykonania.

Co możemy smażyć na patelni ceramicznej?

poręczne patelnie ceramiczne gerlachKiedy chcemy usmażyć klasycznego kotleta schabowego, lub pyszną rybę w całości, to przyda się nam dobra patelnia. Do wyboru mamy wiele patelni, lecz nie wszystkie są warte zakupu. Jednymi z najlepszych są poręczne patelnie ceramiczne Gerlach. Mają one najczęściej charakterystyczny biały kolor i możemy na niej smażyć z niewielką ilością tłuszczu, lub  nawet bez niego. Ceramiczna powłoka jest bardzo wytrzymała i szczelnie pokryta powierzchnią nieprzywierającą, dzięki czemu nie musimy jej skrobać, ani namaczać w wodzie, po smażeniu. Aby zachować na długo jej wysoką jakość, do mieszania na niej trzeba stosować tylko drewniane, lub silikonowe przybory, które nie rysują. Patelnia z powłoką ceramiczną posiada aż trzy warstwowe dno, które zapewnia równomierne rozprowadzanie ciepła, przez co potrawy szybciej się smażą. Patelnie firmy Gerlach nadają się do stosowania na płycie indukcyjnej, elektrycznej, lub gazowej. Świetnie się nadają do smażenia na głębokim tłuszczu w wysokich temperaturach, ale też do podgrzewania. Dzięki zewnętrznej warstwie stalowej, patelnia szybko się nagrzewa i na długo utrzymuje wysoką temperaturę. Ceramiczne patelnie są dostępne w wielu rozmiarach z praktycznymi uchwytami z nienagrzewającego się tworzywa. 

Dobra patelnia pozwoli na szybkie przygotowanie smacznych i zdrowych posiłków. Produkty firmy Gerlach są znane na polskim rynku od wielu lat i są cenione za wysoką jakość i precyzję wykonania. Jedna patelnia może nam służyć przez wiele lat, a nawet zastępować kilka naczyń.